Bruxismul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bruxismul dentar este o afecțiune cunoscută sub denumirea de ‚scrâșnitul dinților’. Acesta se produce de cele mai multe ori inconștient, în timpul nopții și produce în timp leziuni dentare, abraziuni dentare, dar și dureri la nivelul articulației temporo-mandibulare.

Cauzele cele mai frecvente ale bruxismului sunt stresul și anxietatea, dar poate apărea și în urma existenței unor tulburări ocluzale, date de pierderea dinților, asociată cu migrări orizontale sau verticale ale dinților vecini rămași pe arcadă, sau date de restaurări protetice incorect efectuate sau adaptate.

Tratamentul se stabilește în funcție de cauza apariției bruxismului. Pe lângă înlocuirea/corectarea restaurărilor protetice acolo unde e cazul, de cele mai multe ori, tratamentul constă în purtarea unor gutiere de bruxism pe timpul nopții. Acestea se confecționează personalizat pentru fiecare pacient în parte, și care au ca efect, protecția dinților și prevenirea avansării abraziilor, cât și relaxarea musculară.

Recomandăm să luați în serios această afecțiune, datorită consecințelor grave ce pot apărea pe parcurs. Nu ezitați să vă programați pentru un consult.

Tratamentul stomatologic și sarcina

Cea mai indicată perioadă și mai sigură pentru efectuarea tratamentelor stomatologice, acolo unde e nevoie de intervenit, o reprezintă al doilea trimestru de sarcină.

Fumatul și sănătatea orală

Cel mai cunoscut slogan când e vorba de țigări este ‚Fumatul dăunează grav sănătății!’ Dar câți dintre fumători conștientizează cu adevărat că acest slogan se referă și în cazul sănătății orale, a cavității bucale?