Consultație primară

În cadrul primei vizite în cabinet se va întocmi fișa, ce va cuprinde un formular cu privire la datele dvoastră referitoare la starea dvs generală de sănătate, tratamentele pe care le urmați, un scurt istoric al afecțiunilor stomatologice, date cu privire la statusul dentar și parodontal în momentul prezentării.

Cel mai indicat este să vă prezentați cu o radiografie panoramică OPG, pentru a putea identifica toate problemele dentare.

În cadrul primei consultații vom prezenta:

  • Necesitatea unei igiene dentare cât mai riguroase și vom prezenta modalitățile de igienă pe care le puteți folosi
  • Stabilirea planului de tratament
  • Informații cu privire la costul tratamentelor ce urmează a fi efectuate.

Prevenție dentară

Igienizare profesională

Igienizarea e necesară cel puțin o dată pe an și e o manoperă ce completează o igienă dentară corect efectuată de pacient acasă.

Constă din trei manopere:

  • Detartraj cu ultrasunete (îndepărtează placa bacteriană și tartrul)
  • Airflow (ajută la depigmentarea suprafețelor dentare și se realizează masajul gingival)
  • Periaj profesional (finisarea suprafețelor devenite netede).

Sigilarea șanțurilor și fosetelor

Sigilarea fețelor ocluzale se indică în mod special copiilor, cu scopul de a preveni formarea cariilor.

Odontoterapie

Terapia odontală se referă la tratamentul cariei simple, prin aplicarea obturațiilor (plombe) după ce dintele a fost curățat de procesul carios. Tratamentul se efectuează fără durere, sub anestezie locală!

Controalele periodice (la 6 luni) fac posibilă depistarea cariilor într-o forma incipientă și în timp util, fără implicarea nervului.

Endodonție

Terapia radiculară (tratamentul de canal, pe rădăcină) se efectuează în momentul când nervul dintelui a fost afectat. În acest caz vorbim de un tratament al cariei complicate. Mai există posibilitatea ‘îndepărtării nervului’ în scop protetic, după șlefuiri ale dinților ce urmează a fi acoperiți de coroane.

Tratamentul endodontic constă în îndepărtarea țesutului pulpar (nervul), a bacteriilor și a țesutului afectat din canale și obturarea (umplerea) canalelor radiculare cu materiale specifice.

Succesul tratamentului endodontic este determinat de o restaurare optimă la nivel coronar, ce se poate face fie în mod direct prin obturație (plombă), fie în mod indirect prin coroană.

Protetică

Tratamentul constă în restaurarea dinților afectați de carie, fisuri, modificați coloristic, dar și de înlocuirea dinților absenți.
Lucrările protetice fixe sunt reprezentate de coroanele și punțile dentare, care se cimentează după șlefuirea dinților. Acestea pot fi realizate din materiale ceramice, zirconiu, compozit, etc.

Lucrările protetice mobilizabile sunt reprezentate de protezele dentare, totale sau parțiale. Acestea pot avea o bază rigidă, acrilică, sau elastică, mult mai confortabilă și mai bine acceptată de pacienți.

Chirurgie dento-alveolară

Suntem pregatiți pt manopere de chirurgie dento-alveolară, începând cu extracția simplă, și până la manopere mai complexe.

Odontectomia – extracția dinților incluși, în mod special molarii de minte, care de cele mai multe ori rămân incluși datorită poziției vicioase pe care o au sau a lipsei spațiului de a erupe pe arcadă. Aceștia pot crea tensiuni în arcadă, dureri, inflamație, dureri ale articulației temporo-mandibulare, pot genera înghesuiri dentare sau procese carioase ale dintelui învecinat. 

Chistectomie – îndepărtarea unei pungi de puroi de la nivelul rădăcinii dintelui, vizibilă radiografic, mai mare de 0,5mm. De cele mai multe ori dintele implicat va fi extras.

Rezecția apicală – îndepărtarea infecției de la nivelul rădăcinii dintelui ( mai mici de 0,5mm) și a unei părți din vârful rădăcinii.

Regularizarea crestei alveolare – netezirea osului, denivelat în urma extracțiilor. Această manoperă e necesară pregătirii câmpului protetic în vederea realizării protezelor.

Parodontologie

Tratamentul parodontal are în vedere tratamentul afecțiunilor gingivale (inflamația și sângerarea gingiilor) și a țesuturilor de susținere a dinților în alveolă (boala parondontală).

Practicăm un protocol specific cu privire la terapia inițială non-chirurgicală a bolii parodontale.

Cosmetică dentară

Albirea dinților în cabinet se realizează prin aplicarea unui gel pe bază de peroxid de hidrogen 35%, asistată de o sursă de lumină cu spectru special de la lampa profesională de albire. Prin eliberarea de oxigen din straturile de smalț, dinții se albesc. Procedura durează aproximativ 60 de minute, în urma căreia ne îngrijim de protecția dinților prin aplicarea unui gel remineralizant.

Bijuteriile dentare sunt pietre prețioase sau neprețioase care se aplică prin tehnici speciale pe dintele dumneavoastră.

Ești gata
să zâmbești?